Unazad deset godina na Medicinskom fakultetu u Foči organizovani su simpozijumi doktora stomatologije, koji su od 2018 godine prerasli u Međunarodni kongres. Foča postaje prestonica stomatologije RS, a doktorima pruža značajan vid edukacije.

Za ovih deset godina preko 2500 stomatologa prošlo je kroz te vidove edukacije, te 80 do 100 profesora sa univerziteta, od Zagreba, Beograda, VMA, Kragujevca, Niša, Podgorice, Novi Sada, Kosovske Mitrovice, Skoplja. Ponosni smo što smo uspostavili regionalnu saradnju sa svim većim i najzančajnijim centrima na Balkanu kako bismo našim kolegama u RS pružili kvalitetan vid edukacije. 

U narednom periodu Specijalisticki centar za stomatologiju će krenuti i sa organizovanjem različitih kurseva iz svih oblasti stomatologije. Posebno smo ponosni što ni jedan značajni stručni i naučni skup u regionu ne može proći bez naših predavača. U dosadašnjem periodu naši nastavnici su održali više od 50 predavanja po pozivu na različitim kongresima kako u zemlji tako i u inostranstvu. Svake godine permanentno radimo na edukaciji vlastitog kadra kroz različite studijske boravke na različitim klinikama, od Beograda, Edinburga, Ciriha..